Oljeskift

Oljeskift er en av de mest grunnleggende og viktige vedlikeholdstjenestene for ethvert kjøretøy. Regelmessig skifte av motorolje og oljefilter er avgjørende for motorens helse og effektivitet. Her gir vi en detaljert oversikt over oljeskift-tjenesten som tilbys av bilverksteder, og hvorfor det er så viktig for ditt kjøretøy.

Hva Innebærer Oljeskift?

Utskifting av Motorolje: Motoroljen spiller en kritisk rolle i å smøre motorens bevegelige deler, redusere friksjon og slitasje. Over tid brytes oljen ned og mister sin smøreevne, noe som kan føre til økt slitasje og overoppheting av motoren.

Erstatning av Oljefilter: Sammen med skift av olje, blir oljefilteret også byttet ut. Filteret fanger opp smuss og metallpartikler og hindrer dem i å sirkulere gjennom motoren. Et tett eller gammelt filter kan redusere oljeflyten og redusere effektiviteten av smøring.

Fordeler med Regelmessig Oljeskift

Forlenger Motorens Levetid: Regelmessig skifte av olje og filter sørger for at motoren fungerer effektivt, og kan betydelig forlenge motorens levetid.

Forbedrer Ytelse og Effektivitet: Frisk olje sikrer bedre smøring, noe som betyr at motoren jobber mindre hardt og dermed forbedrer både ytelse og drivstoffeffektivitet.

Forhindrer Motorproblemer: Regelmessig oljeskift bidrar til å unngå oppbygging av skadelige avleiringer og forhindrer overoppheting, som er blant de ledende årsakene til motorfeil.

Book en service for din bil i dag

Bestill time
© 2024 Sentrum Bilverksted AS
Utvilket av: