Hjulstillingskontroll

Hjulstillingskontroll er en essensiell tjeneste som tilbys av bilverksteder, og er kritisk for å sikre optimal kjørekomfort, sikkerhet, og for å forlenge levetiden på dekkene. Feil hjulstilling kan føre til ujevn dekkslitasje, dårlig håndtering, og kan påvirke kjøretøyets generelle ytelse. Her er en detaljert oversikt over hva hjulstillingskontroll innebærer og hvorfor den er så viktig.

Hva er Hjulstillingskontroll?

Hjulstillingskontroll, ofte kjent som hjul- eller sporingssjekk, er prosessen med å justere vinklene på kjøretøyets hjul slik at de er optimalt innstilt i henhold til bilprodusentens spesifikasjoner. Hovedmålet med hjulstillingskontrollen er å sikre at hjulene peker rett fram og er parallelt med hverandre.

Fordeler med Riktig Hjulstilling

Forbedret Dekkslitasje: Korrekt justerte hjul fører til jevnere dekkslitasje, som forlenger levetiden på dekkene.

Bedre Kjøreegenskaper: Riktig hjulstilling sikrer bedre håndtering og stabilitet i kjøretøyet.

Økt Drivstoffeffektivitet: Når hjulene er riktig justert, reduseres rullemotstanden, noe som kan forbedre drivstoffeffektiviteten.

Forbedret Kjørekomfort: Feil hjulstilling kan føre til at bilen trekker til en side, mens korrekt hjulstilling gir en glattere og mer behagelig kjøreopplevelse.

Når Bør Hjulstillingskontroll Utføres?

• Det anbefales å utføre hjulstillingskontroll i henhold til bilprodusentens retningslinjer, vanligvis en gang i året.

• Etter installasjon av nye dekk.

• Etter en betydelig støt mot fortauskant eller gjennom et hull i veien.

• Hvis du merker ujevn slitasje på dekkene, at kjøretøyet trekker til en side, eller hvis rattet er skjevt når du kjører rett fram

Book en service for din bil i dag

Bestill time
© 2024 Sentrum Bilverksted AS
Utvilket av: